Welkom

De veiling der giganten.


Een woordje uitleg over deze veiling. We hebben besloten om een veiling te organiseren waarbij toppers van koi aangeboden worden tegen 70% van hun waarde als startprijs. Ja, het zijn stuk voor stuk geweldige koi en we lopen hierdoor een bepaald risico. We gooien het dus nu eens over een andere boeg. Het risico is duidelijk aanwezig. Het is mogelijk dat we een vergissing maken, maar als we het niet proberen, dan zullen we het nooit weten. We gaan 10 koi van zeer hoge kwaltiteit volgende week aanbieden in de veiling. Deze zullen te bekijken zijn van dinsdag 27 februari 5.00 uur tot zondag 3 maart 18.00 uur. Het bieden kan beginnen op donderdag vanaf 5.00 uur. Bieden kan met stappen van 100 euro per bod. Doe je een bod op een koi en krijg je geen weerwerk, dan doe je een gouden zaak en gaan wij de boot in. Wordt er geboden en de prijs gaat boven de normale waarde, dan beleven we de Japanse veilingsuccessen, en zullen wij tevreden zijn. Volg de veiing dus met argusogen. Er zullen 5 koi aangeboden worden van Interkoi Ameide, en 5 koi van Interkoi Arendonk. De koi mogen natuurlijk blijven tot medio april. Eén sanke is nog in Japan en zal azukari blijven. Het is de laatste, en ook de kleinste. Even melden dat de koi zich in verschillende locaties bevinden. Ameide = Interkoi Ameide (NL) Arendonk = Interkoi Arendonk (BE) Spijkenisse = Interkoi Nederland (NL) Wordt eindelijk wakker en blaas het koigevoel opnieuw leven in !


Planning

Start: 27/02/2024 05:00

Einde: 03/03/2024 18:00

Nr: 374

Kweker: Momotaro

Soort: Sanke

60 cm / Nisai / Vrouw

Omschrijving:
Bijzonder waardevolle sanke doorspekt met tsubo sumi van hoge kwaliteit. Een sanke uit de stal van Momotaro die gebouwd is om lengte en breedte te maken en je vijver een extra aanzien zal geven. Het is een koi waar ik persoonlijk hoge verwachtingen van heb en die mij enorm aantrekt door een modern meerstappen patroon. Deze koi bevind zich in Ameide (NL)

Nr: 375

Kweker: Momotaro

Soort: Tancho kohaku

68 cm / Sansai / Vrouw

Omschrijving:
Deze tancho kohaku komt uit de stal van Tamaura die bekend staat als een gerenommeerde kweker en vooral bekendheid geniet in Japan, misschien minder in Europa. Hij wordt vooral gewaardeerd voor koi met een sublieme huidkwaliteit. Dit jaar hebben we redelijk wat geïnvesteerd in hoogwaardige koi van Tamaura. Deze koi bevind zich in Arendonk.

Nr: 376

Kweker: Momotaro

Soort: Kohaku

62 cm / Nisai / Vrouw

Omschrijving:
Een dijk van een kohaku van Momotaro. Daisuke en zijn team hebben zich de laatste jaren toegelegd op het kweken van kohaku. Dit met een denderend resultaat met vele en dikke prijzen op de AJKS. Hij heeft me uitgelegd dat Momotaro koi het liefst met een vloeiende backbone worden gekweekt en niet met en opgezette rug. De keuze is natuurlijk aan de koiliefhebber, maar wij zijn altijd bijzonder fan geweest van Momotaro en zullen dit altijd blijven. Deze koi bevind zich in Ameide (NL)

Nr: 377

Kweker: Momotaro

Soort: Kohaku

55 cm / Nisai / Man

Omschrijving:
Mensen toch wat een prachig evenwichtige meerstaps kohaku, ik kan er urenlang naar kijken. Mijn uitgesproken favoriet van de mannelijke kohaku. En neen begin niiet te zeuren over mannelijk of vrouwelijk want mannelijke kohaku hebben zo goed als het niveau van vrouwelijke koi benaderd. Bovendien zijn ze beter geschikt voor kleinere vijvers. Zij kunnen ook 80 cm worden dat hebben ze al meer uit het verleden bewezen, en ik kan het weten. Deze koi bevind zich in Arendonk (BE)

Nr: 378

Kweker: Odakan

Soort: Showa

55 cm / Nisai / Vrouw

Omschrijving:
Odakan is een begrip in de koiwereld en is één van de grootste koidealers ter wereld, bijna vergelijkbaar met Narita. Maar wist je dat Odokan ook koi kweekt. Met zijn ervaring en kennis is het bijzonder interessant om koi van hem op te volgen. Daarom ook onze interesse in de evolutie van deze beloftevolle sanke. Deze koi bevind zich in Ameide (NL)

Nr: 379

Kweker: Momotaro

Soort: Kohaku

53 cm / Nisai / Man

Omschrijving:
Evenwicht geeft schoonheid, en dat kan je terugvinden in deze heerlijke kohaku. Oogstrelend met een zucht naar ontwikkeling in de toekomst. Rust en gratie straalt er vanuit en over de kwaliteit ga ik niet in discussie. Deze koi bevind zich in Arendonk (BE)

Nr: 380

Kweker: Odakan

Soort: Showa

55 cm / Nisai / Vrouw

Omschrijving:
Dit is het tweede exemplaar van Odakan. Ook wij zijn benieuwd natuurlijk naar de ontwikkeling, maar alles is aanwezig om de toekomst tegemoet te lachen. Laat het sumi nog wat samentrekken, de huidkwaliteit liegt er zeker niet om, en het totaalbeeldje binnen enkele jaren zal je verbazen. Deze koi bevind zich in Ameide (NL)

Nr: 381

Kweker: Momotaro

Soort: godan kohaku

57 cm / Nisai / Man

Omschrijving:
Ik ben een fervent stappenliefhebber en dat vind je terug in de persoonlijkheid van onze koi. Het patroon is een meesterwerk, picasso waardig. Als je deze niet kan waarderen dan wordt het moeilijk. Voor ons in ieder geval een klassebak die iedere vijver zal verfraaien. Deze koi bevind zich in Arendonk (BE)

Nr: 382

Kweker: Momotaro

Soort: Sandan kohaku

58 cm / Nisai / Vrouw

Omschrijving:
Ben jij één van die koikicht die huidkwaliteit primair stelt in de koibeoordeling ? Dan ben je hier zeker aan het goede adres. De verfijning van deze kohaku is subliem, en wat betreft de toekomst, dan moet je zeker niet ongerust zijn. Geef koi de tijd, forceer ze niet en je zal langer genieten van de koi. Deze koi bevind zich in Ameide (NL)

Nr: 383

Kweker: Sakai FF

Soort: Sanke

15 cm / Tosai / Ongesekst

Omschrijving:
Tenslotte onze benjamin. Slechts 15 cm, maar deze zal nog een jaar azukari blijven. Ik schat haar uiteindelijke grootte tussen de 50-55 cm na een seizoen mudpond. Dit zuig ik niet uit mijn duim, maar dit durf ik zeggen door ervaring. Spanning is altijd aanwezig bij azukari., en ja een sanke van Sakai FF geniet nu éénmaal een hoge mate van waardering en terecht. Is dit een goede investering. Dat wat ik zie zegt me van wel, maar zekerheid kan ik niet verkopen. deze sanke bevindt zich nog in Japan en zal daar dit seizoen azukari blijven tot november dit jaar. De koi is eigendom van Interkoi Arendonk (BE)

Nr: 389

Kweker: Momotaro

Soort: Yondan maruten kohaku

55 cm / Nisai / Vrouw

Omschrijving:
Een droom van een yondan maruten kohaku. Kan het nog mooier, en zeker niet met dit bijzonder sterk beni dat straalt op een sneeuwwit shiroji. Een lust voor het oog en een priject van Momotaro waar ze op dit ogenblik op werken. Het patroon is gewoonweg subliem. De koi bevind zich in Spijkenisse, Interkoi Nederland (NL)